Spagetti Bollogna
Bereidingstijd 24 uur als je het een dag laat trekken in de frigo 🙂 maar 35 minuten is ook haalbaar!
Dit gerecht kan je best in het groot maken aangezien het perfect in te vriezen is of op te warmen een dag later. Zelfs voor moeilijke eters is dit een treffer!
- pasta ik ben gegaan voor capelini maar je kan varieren. Als je het lust kan je volkoren pasta gebruiken dat maakt het instant een super maaltijd!
- gezeefde tomaten uit blok of tomatenblokjes tenzij je graag zelf reduceert en de tomaten zelf pelt en in blokjes
- ajuintje of sjalot
- beetje paprika
- indien je het hebt een beetje bieslook zowel voor smaak als kleur
- peper, zout
- spagetti kruiden (geen must)
- olijfolie
Bak het gehakt aan samen met de ajuintjes, goed blijven roeren in een lepeltje olijfolie. Doe er direct peper en zout bij. Vervolgens de paprika mee gaar bakken en de tomaten spulletjes er bij doen. Doe tevens de kruiden en ajuintjes er bij. Kook de pasta en laat de saus op een klein vuurtje.
Van daar af gaat het allemaal simpel het bordje op.