Spruitjes & boulet
Totale kostprijs 0.96 euro (jan 2014), bereidingstijd 40 minuten.
- 150 gram gehakt gekocht bij de Budgetslager op woensdag (1kg kopen halve gratis)
- Paneermeel (zelf gemaakt van oud brood gedroogd op de verwarming dus eigenlijk geen kost)
- kruidenmix (ik had nog een zakje allround kruiden liggen ergens eens gratis bij gekregen)
- spruitjes
- 1/4de ajuin
- 2 grote aardappelen vast kokend
- 1 ei
- 30 gram vloeiend meel
extra
- bakboter
- peper en zout
- vleugje kruiden voor op de aardappeltjes indien gewenst
Eerst de spruitjes op zetten en de ajuintjes fijn snipperen (die worden naderhand voor het opstoven van de spruiten gebruikt)
Alle ingredienten voor de gehaktballen in een kom gedaan (alles behalve de aardappelen, ajuin en spruitjes). Alles goed doorkneden en vervolgens 2 gehaktballen maken. De gehaktballen bakken. Vervolgens uit de pan halen en in 4 snijden, stoof de spruitjes met de ajuintjes, peper en zout en doe de aardappelschijfjes in de pan. Leg op het einde nog even de bouletdeeltjes bij de aardappelen voor een lekkere korst op de snij lijntjes.