Tsjechië – Goulash
Goulash van rund met knudels
2 a 3 personen
- 500 gram rundsvlees (stoofvlees, schoudervlees eventueel minuutsteak)
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- halve eetlepel zachte paprika poeder
- halve eetlepel paprika poeder
- koffielepel komijnpoeder
- Marjolein naar smaak
- 2 runder bouillon blokjes (mag vetarm zijn)
- 1 eetlepel tomaten puree
- 1 rode paprika
- 1 verse tomaat
- stoofgroentjes naar keuze: rode ui, gekleurde paprika, beetje courgette, beetje wortel (denk aan het seizoen en wat voorhande is), champignon schijfjes (verse!!!)
- peper, zout
- boter
- 200 gram Knudle mix
Bereiding
- Bak het vlees aan in boter in een stoofpan
- Doe er wat peper en zout op
- Snij de ajuinen in ruwe blokken
- haal het vlees uit de stoofpan
- bak nu in hetzelfde vet/vocht de ajuinen goudkleurig
- doe de kruiden er bij
- doe een eetlepel tomaten puree er bij
- los de 2 bouillonblokjes op in een kommetje met warm water
- Voeg de bouillon toe
- laat het geheel een uur pruttelen op een laag vuurtje
- Ondertussen snij je de tomaten in stukjes en doe je de pitjes er uit
- Ondertussen snij je de paprika in stukjes en doe je de pitjes er uit (als je ze ontvelt verteren ze makkelijker maar geen must)
- Maak ook de andere groentjes proper en snij in kleine stukjes
- Na een uur pruttelen voeg je al deze groentjes toe en laat je het nog een half uur pruttelen
- In dat half uur los je 200 gram knudle mix op met water in de juiste hoeveelheid
- kneed het goed door en laat 3 tot 5 minute rusten
- Deel in 2 bollen of rollen naar keuze
- Kook ze 20 a 25 minute
- Snij de rolletjes door
- Serveer de goulash er over