USA – Burgers and Pancakes
Bereidingstijd hoofdmaaltijd en dessert 50 minuten
Saus – Geïnspireerd op MacDo’s Big Mac saus:
– Koffietas mayonaise met eierbasis
– 1 theelepel azijn
– 2 eetlepels vinaigrette
– 1 eetlepel fijngehakte witte ui
– 4 eetlepels zoete pikkels (ik heb belgische pikkels gebruikt)
– 1/8ste theelepel zout
het geheel samen doen in mixpot en mixen met de staafmixer tot een mooie effen saus. Vervolgens 10 minuutjes in de frigo
Vegi burger versie
– Blikje kikkererwten
– Blikje Mais
– curry poeder
– olijfolie
– 1 lente uitje gesnippert
– peper & zout naar smaak
– geheel mixen met slicer of mixer maar niet fijnmixen het mag wat beet hebben
– paneermeel toevoegen tot het een gehaktachtig niet brokkelend geheel wordt
– 10 minuutjes laten rusten en bakken als een gewone hamburger
Buns aangekocht even onder de gril.
Aardappeltjes of wel aankopen in diepvries afdeling of wel
– krieltjes snijden
– overgieten met olijfolie
– takje rozemarijn
– grof zout
– peper
Bakken in een voorverwarmde oven van 220 graden
De burger bevat verder salade, augurkje, smeltkaas, bicky uitjes. Kan zowel voor vegi als gewone rundsburger
Dessert
– basis recept poffertjes
– poedersuiker, ahornsiroop en geklaarde boter mengen in een steelpannetje voor over de pannekoekjes
– vers fruit zoals framboosjes of besjes
– sorbet draaien in de ijsdraaier op basis van dezelfde vruchtjes of aankopen in de vriesafdeling