Caterpillar Bobcatje

 

Ik heb een zoontje van  die een hoop Bruder speelgoed heeft en zo ontstond het idee om er ledjes in te bouwen. In een ver verleden heb ik wel electronica gedaan in mijn opleiding maar desondanks was het voor mij weer eens wat anders.

Als eerste projectje ben ik gegaan voor iets heel erg eenvoudig om de ervaring op te doen en om te kijken of ik er handig genoeg voor ben … Ik ben dus gegaan voor de caterpiller bobcat variant. Onderplaat los gedaan, plaats gemaakt voor een 9 volt batterijtje, 2 helderwitte leds, 2 rode leds en 2 voorschakelweerstandjes gehaald. Samen met een tuimelschakelaar.

Goed ik veronderstel dat ook jullie liever foto’s zien dan veel blabla  ik heb geen atelier en dergelijke zoals de meesten hier … dus het is gewoon op de snijplank te doen!

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
Dit zijn vanvoor de helderwitte leds. Ze zouden 2000 mcd zijn … hier was er totaal geen voorziening voor lichtjes dus gewoon netjes 2 gaatjes geboord.

Click the image to open in full size.
Hier zijn de achterledjes, die zijn een pak minder fel. Tevens ook het schakelaartje zichtbaar. Het zwarte klepje is vrij makkelijk los te doen omdat het van een zachter kunstof is … daaronder zit ook de 9 volt cell.

Zoonlief was zwaar onder de indruk en het volgende project heeft zich ondertussen aangemeld. Dat is wel andere koek. Het gaat om een Claes Axion 5000. Ik heb al flink geprutst om alles netjes los te krijgen wat ik los wilde hebben en het project zal uit 2 delen bestaan. De draaiende cabine krijgt 10 witte leds als schijnwerpers. De rest van het body krijgt in de motorkap 4 witte leds links en rechts voor en achter pinkers, vooraan standlichtjes met kleinere gele leds en uiteraard ook achterlichtjes … Ik denk dat ik daar wel wat langer aan ga prutsen …

 Posted by at 11:32