1 euro eten

 

Ik speel al enige tijd met het idee om eens te proberen of het mogelijk is een maand te overleven met maaltijden die 1 euro kosten. Ikzelf ben niet echt onhandig in de keuken en het was naar aanleiding van wat discuties op het werk over hoe duur eten en vooral gezond eten tegenwoordig is alsook de prijzen van sommige kant en klaar producten.

Al snel kwamen we met de, wat ik chappie noem, blikjes uit de wat goedkopere supermarkten met veelal Italiaanse schoteltjes, ravioli etc. Deze blikjes zijn rond de euro te koop. Vraag is kan je iets gezond maken voor 1 euro.

Ik dacht er gewoon met goede moed op 1 januari aan te beginnen maar ondertussen is gebleken dat het moeilijker is dan ik initieel verwacht had, Excel files worden bijgehouden met de boodschappen en prijzen worden vergeleken.

Ik besef hierdoor eens te meer dat ik een vrij makkelijk leven heb doordat ik niet zo heel erg moet opletten. Niet dat ik het geld langs ramen of deuren kan buiten werpen maar ik heb een modaal leven.

Uiteraard zou ik gewoon 30 dagen broodmaaltijden kunnen eten afgewisseld met blikjes ravioli maar dat is dus niet de bedoeling.

Ik ga in Maart proberen de maand door te komen met dit als project :) alle hulp is welkom en ik ga echt mijn best doen om dagelijks hier te updaten.

Ik eet niet graag traditioneel brood :) dat maakt het extra lastig. Het idee is dus ook om wat duurdere producten toch te kunnen gebruiken en op 1 euro te komen. BV met wat zalm en surimi sticks is het perfect mogelijk om sushi te maken voor dat bedrag terwijl dat eigenlijk over het algemeen aanzien wordt als duur luxe eten. Helaas is het vooral het werk wat de prijs maakt.

 Posted by at 10:23