JP: Eiernoedels met Pikant rundsvlees

 

Japanse stijl koken voor de liefhebbers,

Ingredienten:

  • 1 filet pur per persoon
  • witte kool
  • rode ui
  • sojascheuten
  • champignons
  • sojasaus
  • plate groene bonen
  • zoetzure japanse dipsaus
  • water
  • eiernoedels
  • peper
  • zout

Nodig:

  • keteltje met water en vergiet dat er in past
  • Wok
  • houten spatel
  • scherp mes voor vlees en groenten

Bereiding:

  • Breng ketel met water en snuifje zout aan de kook
  • Snij de filet pur in reepjes van ongeveer 1 cm max
  • snij de groenten dit mag best grof
  • doe alles samen in het vergiet/zeefje
  • groenten en soja moeten ongeveer een verhouding hebben van 2 ten opzichte van 1 deel vlees (dubbel zo veel groenten als vlees)
  • Zet de wok aan op een hoog vuur
  • doe er een flinke scheut van beide sauzen in naar eigen smaak (de dipsaus met peper vlokken is best pittig)
  • eens de groenten en het vlees ongeveer gehalveerd zijn in opgenomen plaats het geheel laten uit druppelen en in de verhitte wok doen
  • Voeg peper en zout toe naar eigen smaak
  • Doe de eiernoedels in het kookwater … zo nemen ze de smaak van je gerecht op
  • paar minuten wokken tot de noedels gaar zijn
  • laat de noedels uit druppelen en dresseer in een kom of soepbord
  • ledig de wok over de noedels
  • werk eventueel af met wat pijp ajuintjes of citroengras

 Posted by at 16:09