JP: Eiernoedels met Pikant rundsvlees
Japanse stijl koken voor de liefhebbers,
Ingredienten:
- 1 filet pur per persoon
- witte kool
- rode ui
- sojascheuten
- champignons
- sojasaus
- plate groene bonen
- zoetzure japanse dipsaus
- water
- eiernoedels
- peper
- zout
Nodig:
- keteltje met water en vergiet dat er in past
- Wok
- houten spatel
- scherp mes voor vlees en groenten
Bereiding:
- Breng ketel met water en snuifje zout aan de kook
- Snij de filet pur in reepjes van ongeveer 1 cm max
- snij de groenten dit mag best grof
- doe alles samen in het vergiet/zeefje
- groenten en soja moeten ongeveer een verhouding hebben van 2 ten opzichte van 1 deel vlees (dubbel zo veel groenten als vlees)
- Zet de wok aan op een hoog vuur
- doe er een flinke scheut van beide sauzen in naar eigen smaak (de dipsaus met peper vlokken is best pittig)
- eens de groenten en het vlees ongeveer gehalveerd zijn in opgenomen plaats het geheel laten uit druppelen en in de verhitte wok doen
- Voeg peper en zout toe naar eigen smaak
- Doe de eiernoedels in het kookwater … zo nemen ze de smaak van je gerecht op
- paar minuten wokken tot de noedels gaar zijn
- laat de noedels uit druppelen en dresseer in een kom of soepbord
- ledig de wok over de noedels
- werk eventueel af met wat pijp ajuintjes of citroengras