Klinkers – Oprit

 

Nu de keuken bijna klaar is kwam ik toevallig op 2dehands.be iemand tegen op een 20 km van mijn woonplaats die 120 vierkante meter betonklinkers weg deed … gratis en voor niets. Eens even naar gaan kijken en dan snel wat vrienden opgetrommeld dit weekend. Stevig er in gevlogen en alles opgepakt, proper gemaakt, ingeladen op aanhangwagens, afgeladen bij mij thuis. .Het gaat om terracotta kleurige betonklinkers. De bovenkant was behoorlijk vuil maar ik ga ze omkeren. De onderkant heeft gewoon in zand gelegen en is dus als nieuw!

Ik heb heel zware leemgrond thuis en plan op mijn oprit eerst 2 oprijstroken te gieten in betonvlakken met ribbelrandpanelen om meer grip te hebben en dan vervolgens de vakken op te vullen met de afgehaalde klinkers. Tevens naar de voordeur en een tuinpad aanleggen in dezelfde klinkers! Ik heb normaal ruim genoeg stenen nu om alles netjes en hetzelfde te maken.

Enige tijd door paar mensen offerte laten maken en normaal ging het mij rond de 18000 euro kosten als ik alles had laten doen inclusief benodigdheden en klinkers. Ik hoop het nu volledig af te werkenvoor 2000 euro max op mijn eigen tempo wel te verstaan. Tegen het voorjaar zullen er hier dus veel klinker foto’s volgen ;) ik ga er denk ik niet direct meer aan beginnen aangezien vriesweer er achter een maandje zeker wel weer bij is en denk dat dat niet ideaal is voor de stabilisee die ik er onder ga leggen …

DSC_0061.JPG
De eerste stuks gestapeld

DSC_0062.JPG
aan het tuinpad ook rijtjes gemaakt zodat ik niet onnodig klinkers moet verplaatsen. Ongeveer uitgerekend hoe veel ik er per te beklinkeren vak nodig heb en dan dus daar voorzien.

DSC_0067.JPG
Begint aardig stapeltje te worden! Broert en 2 kameraden zijn komen helpen!

DSC_0070.JPG
Geen fitness voor ons deze week!

DSC_0071.JPG
Langs de oprit ook begonnen met een rij te stapelen zodat het bij het leggen sneller gaat

DSC_0073.JPG
Voor je het weet heb je een paar duizend klinkers liggen

DSC_0074.JPG
Tot vanvoor gestapeld.

In totaal is het toch een mooie 20 ton :) 3.5 kg per klinker!

 Posted by at 08:57