Rustieke kasten moderniseren

 

01.jpg
Dit was dus de kast waar ik aan begonnen ben, het is de grootste kast en dus ook het meeste werk. Eerst alles netjes afgewassen met heet water en microvezel doek, daarna met doek in proper water nog eens over gegaan

02.jpg
Dan mat geschuurd met van die 3M schuursponsjes en stofzuiger er vlak bij want ik had geen zin om een huis vol stof te hebben, dus netjes met de hand. Dit heeft me wel een paar uurtjes gekost vooral de groeven vooraan in de deuren is een fijn werkje als je het echt netjes wil doen.

03.jpg
Ik had de bovenkast dus gewoon op de onderkast laten staan om mijn rug wat te sparen.

04.jpg
Gaatjes gevuld met filler

05.jpg
Bovenkast en onderkast naast mekaar gezet

06.jpg
Detail op de gevulde gaatjes

07.jpg
Om makkelijk te kunnen schilderen moest ik iets hebben om de kast op te zetten … wat doe je dan als Belg … juist ja BIER :)

08.jpg
Na het schuren volledig afgeveegd met W5 ontvetter doekjes, Dat zijn van die universele doekjes die je bij Lidl en Aldi kan kopen maar ik gebruik dat al een tijdje aan mijn oldtimers en dergelijke en werkt bijzonder makkelijk, kost niets.

09.jpg
Je ziet dat ondanks alle poets en andere toestanden er toch nog vet van af komt

10.jpg
Toevallig ooit eens gezien ergens op internet, verfbakje voorzien van laag alufolie, op het einde van je werken gewoon de alu folie er uit en je bakje blijft proper. Best handig.

11.jpg
Aangezien ik geen nieuwe meubelen moet kopen en ik alles zelf doe -> niet besparen op materiaal, Levis hout primer Expert genomen.
Meer info http://www.levis.info/be/(…)-primer-hout-expert/

12.jpg
Randjes gedaan met een borstel en vervolgens met de sponsrol over gegaan voor een egaal effect, onderschat het niet ook dit neemt tijd als je het netjes wil doen.

13.jpg
Hopla eindresultaat met de primer … nu 24 uur drogen en het zag er vanmorgen erg strak uit dus na het werk de satijn witte toplaag er op rollen.

14.jpg
Je ziet de houtnerven er nog netjes door maar het is echt heel erg vlak! Schuimrolletje in 4 richtingen over gegaan.

15.jpg
Deurtjes zijn opeens een stuk moderner

Meer foto’s volgen uiteraard :) ik heb voldoende verf gekocht voor deze kast, de tv kast, de poot van de tafel alsook de 6 stoelen. Primer, verf, roller met 10 sponsjes, roerstokje, rolbakje, schuursponsjes en afneemdoekjes was alles samen een 100 euro. Is dat veel of niet? Wel als alles klaar is heb ik alles bij mekaar passend voor een prijs (aankoop meubelen plus dan de renovatie) voor minder dan 200 euro … vind ik best een goede deal voor volhouten meubelen. Tevens mocht ik ooit andere meubelen willen denk ik dat ze nu voor een stuk meer centen te verkopen zijn dan wat ik geinvesteerd heb.

Tijd tot nog toe toch een uur of 8 :) en dan staat het nog maar in de primer!

Ow ja de toplaag gaat deze zijn:

http://www.levis.info/be/producten/lakken/levis-lak-exper-satin/

Ben behoorlijk opgeschoten eigenlijk is het nog enkel wachten op het drogen van de laklaag van de tv kast. Dus de 2 kasten zijn klaar … later volgen nog de tafel en de 6 stoelen, bij tijde komt ook daarvan hier een verslag.

omdat foto’s kijken leuker is …

01.jpg

De oude doppen er af gedaan en de gaten opgevuld met een lijmpistool omdat ik geen zin had in 5 dagen wachten :)Ik heb dus chroom bling bling handvaten gekocht omdat ik die mooi vond.
02.jpg

Boven en onderkast netjes samengevoegd … Buurman Patrick was even komen helpen want dat ding is echt wel tering zwaar.

03.jpg

TV kast en schuiven in grondverf (ondertussen is ook alles van toplaag voorzien …)

04.jpg

eindresultaat.

Ik wilde meer licht hebben daarom ben ik voor wit gegaan, nu het is maar verf dus kan makkelijk een andere kleur over naderhand … Of de bling bling bij iedereen in de smaak valt weet ik niet maar ik vind het netjes en was presies wat ik voor ogen had :) en uiteindelijk ben ik het die er tegen moet kijken he ;)

00.jpg
Luidspreker kabels en Tele distributie in een soort kabelboom samen gemaakt met ducttape ik heb zwaar de “pipi” aan kabels, deze veranderen toch niet aangezien ik ze achter de plinten heb liggen, alle andere kabels met tystrips tegen deze boom gemaakt zodat ik ze nog makkelijk kan los krijgen mocht het nodig zijn. Ook alle kabeltjes op maat samen gevoegd.

01.jpg

Gisteren avond met de LED strips achter de tv aan, dit is hoe ik het wilde als effect. Kaarsjes omdat ik van het romantische Libelle type ben. De kabel onder de tv was voor de WII die stond er nog niet gisteren avond ondertussen dus ook netjes weggewerkt.

02.jpg

Mijn kaarsjes en zo terug gezet … lekker huiselijk en gezellig

03.jpg

Links zie je de tafel en stoelen nog … stuk donkerder is dat, maar de primer is op plus ik heb mijn stoelen momenteel echt nodig dus dat is voor een latertijdstip

04.jpg

De multimedia rommel staat terug, de xbox links is niet van mij dus die staat er normaal niet ;) vriendjes van zoonlief zijn hier en wilden met hun xbox gamen :)

 Posted by at 12:29