Tsjechië – Goulash

 

Goulash van rund met knudels

2 a 3 personen

bereidingstijd 2 uur  0

  • 500 gram rundsvlees (stoofvlees, schoudervlees eventueel minuutsteak)
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • halve eetlepel zachte paprika poeder
  • halve eetlepel paprika poeder
  • koffielepel komijnpoeder
  • Marjolein naar smaak
  • 2 runder bouillon blokjes (mag vetarm zijn)
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • 1 rode paprika
  • 1 verse tomaat
  • stoofgroentjes naar keuze: rode ui, gekleurde paprika, beetje courgette, beetje wortel (denk aan het seizoen en wat voorhande is), champignon schijfjes (verse!!!)
  • peper, zout
  • boter
  • 200 gram Knudle mix

Bereiding

  1. Bak het vlees aan in boter in een stoofpan
  2. Doe er wat peper en zout op
  3. Snij de ajuinen in ruwe blokken
  4. haal het vlees uit de stoofpan
  5. bak nu in hetzelfde vet/vocht de ajuinen goudkleurig
  6. doe de kruiden er bij
  7. doe een eetlepel tomaten puree er bij
  8. los de 2 bouillonblokjes op in een kommetje met warm water
  9. Voeg de bouillon toe
  10. laat het geheel een uur pruttelen op een laag vuurtje
  11. Ondertussen snij je de tomaten in stukjes en doe je de pitjes er uit
  12. Ondertussen snij je de paprika in stukjes en doe je de pitjes er uit (als je ze ontvelt verteren ze makkelijker maar geen must)
  13. Maak ook de andere groentjes proper en snij in kleine stukjes
  14. Na een uur pruttelen voeg je al deze groentjes toe en laat je het nog een half uur pruttelen
  15. In dat half uur los je 200 gram knudle mix op met water in de juiste hoeveelheid
  16. kneed het goed door en laat 3 tot 5 minute rusten
  17. Deel in 2 bollen of rollen naar keuze
  18. Kook ze 20 a 25 minute
  19. Snij de rolletjes door
  20. Serveer de goulash er over

00

 

1

 Posted by at 14:01